Translate this page

Editor's Choise

Kate Pierson - Radios and Rainbows - new album (2024)

Εικόνα
Ήθελα αυτό το τραγούδι να συνδεθεί με τους θαυμαστές των B-52. Είναι ένα τραγούδι disco που φέρνει στο νου μια νεότερη Kate την εποχή που ανυπομονούσα να μπω σε club. Με πάει πίσω στο παρελθόν μου στο “Party Girl”! Το ιδρυτικό μέλος των B-52 Kate Pierson, στα 76 της παρακαλώ, κυκλοφορεί στις 20 του Σεπτέμβρη το νέο solo album της με τίτλο "Radios and Rainbows". Δύο μόλις κομμάτια απο αυτό το album έχουν παρουσιαστεί μέχρι σήμερα. Πρόκειται για το αριστουργηματικό "Evil Love", μια 60ς ρεπλίκα τραγουδάρα που χαρωπά μιλά για εκδίκηση στα χνάρια του A lover spurned και το club τραγούδι “Take Me Back To The Party”, το οποίο έγραψε μαζί με τον Jimmy Harry, ο οποίος είχε συνεργαστεί στο παρελθόν με τη Madonna, την Pink και πολλούς άλλους. Το βίντεο σκηνοθέτησε η Eleanor Greene και επιμελήθηκε ο John Stapleton. Γι αυτό το κομμάτι η ίδια έχει δηλώσει:  "Ήθελα αυτό το τραγούδι να συνδεθεί με τους θαυμαστές των B-52. Είναι ένα τραγούδι disco που φέρνει στο νου μια νεότερη

IOTA PHI - Wide Awake (C Dorian) (2022)

 

“Η βασίλισσα της avant-garde pop” - Esquire

“Stunningly emotive vocals” - XS Noize

“Stunningly emotive vocals...atmospheric soundscapes” - Rolling Stone India

Η IOTA PHI κυκλοφορεί το νέο της single “Wide Awake (C Dorian)” 1.4.2022 και ανακοινώνει την κυκλοφορία του πρώτου της άλμπουμ “ Homo Pauperis” (Poor Man) για το 2022.

Η ‘Ιλια υπογράφει το κομμάτι και την παραγωγή με συμπαραγωγό τον Μιχάλη Δέλτα (Stereo Nova). 

Ένα ηλεκτρονικό κομμάτι που ακροβατεί ανάμεσα σε διαφορετικά μουσικά είδη και ένα αναπάντεχο κινηματογραφικό βίντεο που εξερευνά την εμπειρία της ζωής μέσα από την στιγμή του θανάτου. “Τί θα εύχεσαι να είχες ζήσει όταν έρθει η στιγμή να φύγεις; Να βρεθείς στην καρδιά ενός ηφαιστείου; Να δώσεις ζωή; Να διαβάσεις τα όνειρα των ανθρώπων; Ίσως μπορείς να το κάνεις τώρα.”

H IOTA PHI είναι Ελληνίδα τραγουδίστρια, συνθέτρια, σκηνοθέτρια και μουσικός παραγωγός. 

Ξεκίνησε την καριέρα της στο Λονδίνο και η πρώτη της δισκογραφική δουλειά κυκλοφόρησε από την Minos EMI, ανέβηκε στα ελληνικά μουσικά charts και κυκλοφόρησε σε 21 χώρες του εξωτερικού. 

Κατέχοντας “A larger-than-life σκηνική παρουσία” (Greek Reporter L.A), έχει ανοίξει για τους Orbital, τη Florence and the Machine, Marina and the Diamonds, Muse και άλλους.

Το “Enfant terrible” της μουσικής σκηνής της Μεσογείου, όπως την αποκαλεί ο αγγλικός τύπος, ενηλικιώνεται μουσικά και το 2019 κυκλοφορεί το EP “Kids Of Chaos” με συμπαραγωγό τoν Daniel Heath, υποψήφιο για Χρυσή Σφαίρα (Lana del Rey).

Η IOTA PHI έχει προταθεί στα “Berlin Music Video Awards” ανάμεσα στον James Blake, Alt-j, Bjork, στο International Film Festival "Cinema and You" Mariupol της Ουκρανίας, στο LA Cinefest των Ηνωμένων Πολιτειών και έχει βραβευτεί στο Athens Short Film Festival και το RODI Festival.

Με την performance της στο Pop Kultur Berlin κερδίζει αναφορές στην Spiegel και στο Musik Express της Γερμανίας, air time στο θρυλικό Radio 1 και επιλέγεται από το πανευρωπαικό δίκτυο φεστιβάλ INES ως INES talent για το 2021. 

Η τελευταία της κυκλοφορία “Wolves Mate For Life”, προπομπός του πρώτου της δίσκου, σε δική της σύνθεση και παραγωγή με την βοήθεια του Μιχάλη Δέλτα, βρίσκει τη θέση της στο ραδιόφωνο, κερδίζει πληθώρα καλών κριτικών στην Ευρώπη και μπαίνει στο Rolling Stone της Ινδίας.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γεωργία Νταγάκη

LP - Lost On You (2016)

Οι ΑΛΦΑ ΠΕΝΤΕ ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ.!

The National Fanfare of Kadebostany - Walking with a Ghost (2012)

Adrian John Loveridge - 400 Dragons (1981)

The Renegades - Matelot (1965)

Γνωριστε την Ikira Baru...

Ο Σταυρός του Νότου 1979

IOTA PHI - MAZI (new single, 2024)

Madrugada - The Riverbed (1999)